Sv Budel spaart PSV en wint thuis weer niet

Sv Budel is er voor de derde keer op rij niet in geslaagd om een thuiswedstrijd te winnen. Tegen de amateurs van PSV had sv Budel opnieuw de betere papieren, maar wist het team van Walter van Ommeren onvoldoende kansen om te zetten in doelpunten. Het bleef steken op een gelijkspel.

Net als tegen Wilhelmina Boys (1-1) en de bekerwedstrijd tegen Nuenen 2 (0-0, verloren na strafschoppen) had sv Budel deze middag meer verdiend.

PSV kwam nog wel op voorsprong en deed dit op fraaie wijze. Aanvoerder Mike Hovestadt wist na vijf minuten fraai raak te schieten en dus moest sv Budel meteen in de achtervolging. Na een kwartier spelen werd sv Budel sterker en kwam PSV nog maar sporadisch onder de druk vandaan. Na een half uur spelen wist de thuisploeg door een prachtige combinatie door het midden gelijk te maken via Youri Bogers. Daarna had sv Budel kansen zat om nog voor rust de score verder uit te bouwen, maar verzuimde om 100 procent-kansen om te zetten in een strafschop.

Na rust bleef sv Budel de bovenliggende partij, maar zelfs met de ingebrachte Dennis Verstraeten en Roel van Geldorp wist het team de bal niet nogmaals achter PSV-doelman Szymon Mlodak te krijgen. Aan de andere kant ontsierde PSV de wedstrijd door commentaar op de leiding. Dit kwam de bezoekers te staan op vele gele kaarten en een rode kaart voor Jimmey Granviel.

Volgende wedstrijd

Budel staat nog altijd bovenaan in de 3de klasse D, maar de concurrentie komt dichterbij. Volgende week spelen ze om 14.30 uur de uitwedstrijd bij Unitas’59. De winnaar van deze ontmoeting mag zich wellicht koploper van de competitie noemen.