Drie generaties Roost achter de schermen bij Buulse Zittingen

V.l.n.r.: Matty, Anthony en Math Roost
V.l.n.r.: Matty, Anthony en Math Roost
Foto: Buulder Buk

Math, Anthony en Matty Roost. Opa, vader en kleinzoon. Deze drie generaties dragen al jaren hun steentje bij aan de Buulse Zittingen.

Deze weken staan bij De Borgh en Buulder Buk in het teken van de Zittingen. Vijf keer kan iedereen in de fraaie nieuwe zaal genieten van een goed gevuld programma met tonpraters, cabaret, zang en dans. Hieraan gaat veel voorbereiding vooraf. Het moge duidelijk zijn dat dit niet kan zonder de medewerking van talloze vrijwilligers.

Veel van hen zijn achter de schermen hard aan het werk. Van ontwerp decor, opbouw van de zaal, bedenken van het programma en nog heel veel meer. Bij deze mensen achter de schermen zijn ook al vele jaren de mannen Math, Anthony en Matty Roost van de partij. Deze drie generaties dragen al jaren hun steentje bij aan de Buulse Zittingen.

Van toneelmeester tot assistent

Waar opa Math (68) er ooit via de Budelse Comedie bij betrokken raakte, is inmiddels de derde generatie actief: kleinzoon Matty (18). Samen met zijn vader Anthony (41) blijven ze Budel en de Buulder Buk trouw vanuit hun huidige woonplaats Eindhoven. Math is een beetje de pater familias achter de schermen als toneelmeester. Zoon Anthony is de man die uiteindelijk veel van de visuals voor zijn rekening neemt en daar veel tijd aan voorbereidingen in steekt. Kleinzoon Matty kwam als klein manneke al heel veel mee naar de Buulse Zittingen en hielp vaak zijn vader een handje mee. Nu de laatste jaren als assistent voor Anthony van onschatbare waarde.

Onderscheidingen

Voor hun inzet kregen Math in 1992 en Anthony in 2013 een Orde van Verdienste toegekend. In 2010 is familie Roost verrast met de toekenning van de Gouden Bok aan Math. Wat alle drie nog wel even laten weten is dat ze het niet kunnen zonder de onvoorwaardelijke steun van echtgenote, mam en oma Ria.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Budel Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen