Sv Budel declasseert VV Gestel na rust

Teamfoto sv Budel 2019-2020

Sv Budel heeft in de topper tegen VV Gestel een zeer ruime overwinning geboekt (0-4). De tegenstander uit Eindhoven, die drie seizoenen geleden nog actief was in de Hoofdklasse, werd door een voortreffelijk spelend Budel compleet te kijk gezet op hun eigen veld.

Voor rust was sv Budel, waarbij de 16-jarige Wouter Spee voor het eerst in de basis begon, de bovenliggende partij. Na rust wist sv Budel de kansen wél af te ronden. Vooral de laatste treffer van de ingevallen Cody van Rooij was van een ongekende schoonheid.

Budel begon zeker niet slecht aan de wedstrijd, ondanks dat de gemiddelde leeftijd door centrale verdediger Wouter Spee behoorlijk omlaag getrokken werd. Samen met Roy Claassen is er centraal achterin een ijzersterk blok gezet. Enkele kansen voor rust werden niet afgemaakt en zo stond het dus nog 0-0 bij rust.

Doelpuntenfestijn na rust

Na rust kwam de motor van sv Budel echt op gang. Jordy van Zon nam zijn team bij de hand en werd binnen het strafschopgebied neergelegd na een solo. Roel van Geldorp wist deze kans om te zetten in een treffer en schoot het team op de verdiende voorsprong. Drie minuten later was het opnieuw raak. Nu was het Jordy van Zon zelf die wist te scoren op aangeven van Rik Bogers. Gestel was na deze treffer definitief verslagen en Rik Bogers wist de 0-3 te scoren na een foutje van de Gestelse doelman. De mooiste goal werd tot het laatst bewaard. De ingevallen Cody van Rooij wist met een fraai afstandsschot in de kruising de eindstand te bepalen op 4-0.

Sv Budel staat hierdoor wat steviger in de top van de ranglijst, maar de verschillen zijn niet helemaal helder door enkele afgelastingen.

Volgende week spelen ze thuis tegen laagvlieger DBS. De wedstrijd start zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Mees van Heugten Pupil van de Week - Sv Budel

Pupil van de Week

Pupil van de Week bij de wedstrijd sv Budel-DBS is Mees van Heugten. Mees is 10 jaar en zit in groep 7 van de Triolier in zijn woonplaats Budel. Hij speelt bij sv Budel in de JO11-3 en speelt daar het liefst als linksbuiten.